Kouluttajat

Jarno Härkönen

30askelta esittely jarno harkonen

 Jarnon esittely 30 askelta toimivaan kehoon ja mieleen -kirjasta (klikkaamalla kuva isommaksi)

“Koulutuksissani ja luennoillani pyrin avaamaan ihmisten silmiä, samalla motivoiden heitä tekemään konkreettisesti muutoksia omaan elämäänsä – ja siinä samassa jokaisella tulee varmasti olemaan hauskaa!”

Pitkän kamppailulajiuran (Karate MM 1-2003), kuntosaliharjoittelun ja ryhmäliikunnan ja joogan ohjaamisen jälkeen Jarno on perehtynyt syvemmin lähivuodet toiminnalliseen harjoitteluun ja kehonpainoharjoitteluun. Tästä on syntynyt mm. Functionality –konsepti, jota nähty useissa eri tapahtumissa (mm. Helsinki Workout ja NRJ Workoutit), Kehonpainoharjoittelu -kirja yhdessä Jukka Rajalan kanssa, sekä lukuisat koulutukset ja workshopit.

Karaten parissa Jarno aloitti oman ohjaajauransa 15-vuotiaana ja ohjaaminen ja valmentaminen jatkuikin eri seuroissa aina seuraavan 15 vuoden ajan. Ryhmäliikuntapuolella ohjaajakokemusta kertyin yhteensä 9 vuoden ajalta, lajeina olivat tuolloin mm. Les Millsin BodyCombat ja BodyBalance, sisäpyöräily, kahvakuula ja erilaiset kehonhuoltotunnit. Syksyllä 2015 nähtiin miehen paluu kilpailuareenoille 11 vuoden kilpailutauon jälkeen, kun hän osallistui European Masters Gameseihin Nizzassa ja keväällä 2016 Lahden Katana Shiai -kilpailuista hän palasi kultapokaali kädessään.

Ryhmäliikunnan parissa Jarno oli mukana kehittämässä useamman salin tuntien sisältöjä, koulutti sisäpyöräilyyn ohjaajia ja tuli valituksi Me Naiset Sportin äänestyksessä yhdeksi Suomen parhaista ryhmäliikuntaohjaajista.

Jarnon taustoilta löytyy kolmen vuoden ajalta toimimista kouluttajana tuleville hyvinvointi- ja kuntosali-valmentajille ja personal trainereille. Hän toimii nykyään yhtenä Personal Trainer Akatemian pääkouluttajista. Tämän lisäksi hän mm. ohjaa toiminnallisen harjoittelun ja kehonpainoharjoittelun pienryhmiä.

Työskentely yritysmaailmassa on hänelle myös tuttua, Jarno onkin itse päätynyt liikunta-alalle “toteuttamana omaa unelmaansa” oikeustieteellisen uran ja toimistotyöntekijänä vietettyjen vuosien jälkeen. Lisäksi hän työskenteli kaksi vuotta yrityksissä isojen hyvinvointiprojektien parissa ja on käynyt luennoimassa lukuisissa yrityksissä hyvinvointiin ja liikuntaan liittyen niin suomeksi kuin englanniksikin.

Omaa osaamistaan Jarno on lähivuosina kartuttanut koulutuksissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin, oppia on haettu monipuolisesti eri lajien maailman huipuilta, kuin myös vaikkapa anatomian ja henkisen hyvinvoinnin puolelta.

Monipuolisten taustojen ja laajakatseisen näkemyksen välittäminen näkyy vahvasti Jarnon roolissa ohjaajana ja luennoijana.

Kirsi Tikka

30askelta esittely kirsi tikka

Kirsin esittely 30 askelta toimivaan kehoon ja mieleen -kirjasta (klikkaamalla kuva isommaksi)

Tanssi oli Kirsille aikanaan kaiken kulmakivi. Harrastuksesta tuli vuosien varrella ammatti ja Kirsi onkin valmistunut ammattitanssijaksi Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta vuonna 2006. Lukuisat loukkaantumiset ja muut muutokset omassa elämässä ohjasivat hänet toisaalle – joogan maailmaan.

Joogaa ja Pilatesta Kirsi on opettanut vuodesta 2009 alkaen eri joogakouluissa ympäri Helsinkiä. Perus viikkotuntien lisäksi Kirsi on järjestänyt erilaisia joogaan ja hyvinvointiin liittyviä tiiviskursseja yksin ja yhdessä kollegoiden kanssa jo lähes neljäkymmentä. Liikunta-alan lisäksi Kirsi toimii kulttuurialalla kulttuurituottajana ja hänen suurin intohimonsa liikunnan lisäksi on esittävät taiteet – tanssi, teatteri ja kuvataide- ja tietenkin musiikki.

Kirsi toimii lisäksi kouluttajana Personal Trainer Akatemiassa tuleville personal trainereille. Siellä hän toimii henkisenä valmentajana hyödyntäen oppeja joogasta, mindfullnessista ja vahvoista omakohtaisista kokemuksista.

Kirsille kaikessa liikkumisessa oli sitten kyse joogasta, tanssista, uinnista, surffaamisesta tai pyöräilystä rentouden säilyttäminen on erittäin tärkeää. Baletin aikainen kehon äärirajoille vieminen yli sen sietokyvyn on opettanut pysähtymistä hetkeen ja kehon signaalien kuuntelua. Kun rento mieli on mukana kaikessa, tekemisen mielekkyys säilyy ja silloin liikkuminen muodossa kuin muodossa on nautintoa sen puhtaimmassa muodossaan.

Niin omassa treenaamisessa kuin opetuksessa Kirsi on äärimmäisen tarkka suoritustekniikasta, mutta silti kaikki perustuu siihen, että tekemisessä pitää säilyttää mielekkyys, sallivuus ja huumori.

Kirsin laaja-alainen osaaminen, ihmisläheisyys ja avarakatseinen näkemys tuokin loistavaa sisältöä yrityksille tarjottaviin luentoihin ja harjoituksiin.

Tutustu kirja & luentopaketteihimme:

30 askelta – yrityspalvelut